Марио Мат поведе след първия манш на слалома в Банско.

Двукратният сдветовен шампион Марио Мат поведе в класирането след първия манш на слалома от световната купа по ски за мъже, която се провежда в българския зимен център Банско.

31-годишният австриец, който стъпи на световния връх през 2001 и 2007 година, оглави класирането след първия манш на най-техничната дисциплина с време 54.21 секунди.

Неговият сънародник Райндфрид Хербст остана на втората позиция на 0,12 секунди от първия. Швейцарецът Андре Мирер е трети на о,39 секунди от Мат.

Лидерът в генералното класиране и за малката купа в дисциплината Ивица Костелич от Хърватия, който днес стартира с пети номер, отпадна още в първия манш и не по този начин не можа да си осигури предсрочно малкия кристален глобус.

Другият голям специалист в слалома Жан-Баптист Гранж от Франция е седми в класирането, а победителят от вчерашната суперкомбинация Кристоф Инерхофер реши да не се състезава днес, заради умората от вчерашния ден.

Австриецът с български паспорт Килиан Албрехт също не успя да завърши състезанието.

От българите Стефан Георгиев финишира на 51 място, Никола Чонгаров на 52-о, Деян Тодоров остана 53-ти, Захари Янакиев 56-ти, а Георги Георгиев отпадна. /БГНЕС