Една от причината е увеличението на цените...

Продължава спадът на доверие към управляващите и за пръв път кабинетът губи инициативата в налагането на събитията, тоест, събитията се случват, въпреки старанията на властта.

Това каза в "Здравей, България" Геновева Петрова, изп. директор на "Алфа рисърч".

По думите й една от причините за тези резултатите е увеличението на цените.

Правителството се съсредоточава в политическите теми като СРС, но всъщност, темите, които интересуват хората, по някакъв начин остават подценени, обобщават от социологическата агенция.

Тенденцията към спад не е нова, тя се проявява от почти година. По-важната характеристика е, че страда имиджът на управляващите.

До момента толкова силно изразено недоволство към правителството липсваше, каза Петрова. За пръв път има конкретни критики, свързани с толерирането на близки до властта кръгове. Това може да се превърне в трайна нагласа, коментира още тя.

Цветанов беше един от най-успешните министри и продължава да има положителен рейтинг, но все пак последните политически събития и персоналните обвинения към него оказаха влияние за значителен спад на доверието към него.

На предстоящите президентските избори има желание да се направи алтернативен избор, не към ГЕРБ, обобщи Геновева Петрова.

Целия разговор за рейтинга на кабинета гледайте в Nova Play