Снощи отново е била бомбардирана резиденцията на Кадафи в Триполи. Атакувани са и други обекти в столицата на арабска страна...

Продължават въздушните удари срещу армията на режима на Муамар Кадафи в Либия. Коалиционните сили атакуват военни бази и инфраструктурни обекти на неговата армия.


Снощи отново е била бомбардирана резиденцията на Кадафи в Триполи. Атакувани са и други обекти в столицата на арабска страна.

Цел на атаките е да бъде приложена резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за налагане на зона - забранена за полети над Либия.


Силите на Кадафи са открили огън със зенитни оръдия по самолетите, които нанесоха въздушен удар срещу резиденцията му край Триполи. По-рано комплексът беше атакуван от либийски пилот-камикадзе, преминал на страната на опозицията. Самолетът му се вряза в административната сграда на резиденцията, в резултат на което тя беше изравнена със земята.


Коалицията начело със САЩ, Франция и Великобритания бомбардира град Себха, на 750 километра южно от Триполи. Той е бастион на племето на Кадафи, съобщи негов говорител.


Той твърди, че в родния град на лидера на режима – Сирт, са били убити местни жители. Това е станало, след като са били бомбардирани пристанището и летището в града.


Говорителят на Кадафи обяви, че неговите сили са изтласкали бунтовниците срещу режима от стратегическия град Мисурата. От опозицията обявиха, че при атаката са били убити най-малко 40 души.