Според либийските власти повече от 100 души са загинали при въздушните удари.

Либийските бунтовници превзеха още три града и се придвижват бързо напред към бастиона на Муамар Кадафи - столицата Триполи. Противниците на режима вече контролират градовете Рас Лануф, Брега и Укайла, след като вчера превзеха и петролното пристанище Аждабия. Попадналите под въздушните удари на съюзниците сили на Полковника дезертират, хвърлят оръжията и униформите и се прибират при семействата си, твърдят очевидци.
  
Силите на Кадафи са уплашени като плъхове, казва бунтовник от Бин Джауад. И допълва, че опозицията вече не се страхува от режима на Полковника.

Френската армия обяви, че бойните й самолети са унищожили пет либийски самолета и два хеликоптера в база край Мисурата - град, който се превърна в ключов за боевете за западна Либия.

Британският министър на отбраната беше категоричен, че Коалицията няма да снабдява с оръжие бунтовниците въпреки спекулациите, че тази възможност се обсъжда. Той подчерта, че наложеното от ООН ембарго се отнася за територията на цялата страна. В столицата на богатата на петрол Либия, се извиха огромни опашки пред бензиностанциите.

На една от бензиностанциите красноречива табела обясняваше: "Днес гориво няма, само Бог знае кога ще има". В същото време хората се презапасяват с храна, защото магазините почти не зареждат.

Според либийските власти повече от 100 души са загинали при въздушните удари.

Американският министър на отбраната опроверга това. Той обясни, че силите на Кадафи взимат телата на хора, които те са убили, поставят ги на места, ударени от съюзническите ракети, а след това обвиняват Запада за смъртта им.