Това коментира в студиото на \"Здравей, България\" председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски...

Подписаното споразумение за АЕЦ \"Белене\" има само пожелателен характер. Това коментира в студиото на \"Здравей, България\" председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски.


Той твърди, че няма някакъв риск за енергийната ни сигурност, по-скоро това е отместване във времето на един проблем, макар че в момента се спекулира, че това споразумение предопределя съдбата ни.


Станислав Георгиев, изпълнителен секретар на \"Булатом\" каза, че според него мен текстът отлага случването на нещо по проекта.


Това е петото допълнение от такъв вид, което без никакви пари удължава срока на договора, на нещата, които рано или късно естествено ще се случат. Ако този проект беше толкова ненужен на тази страна, той отдавна трябваше да бъде спрян, категоричен е Георгиев.

 

В същото време продължава посещението на енергийния министър Трайчо Трайков в Москва. Пред Българското национало радио той коментира, че цената на АЕЦ Белене не е обсъждана на срещите. И отказа повече информация по скандала у нас - с аргумента, че това е вътрешна, българска работа и ще бъде коментирана, когато всички с отношение към въпроса се съберат в София до края на тази седмица.