Спонските спасителите често намират снимки и албуми, които в много случаи са единственият съхранен спомен за близките на изчезналите.

Близо 15 хиляди души все още се водят безследно изчезнали, месец след бедствието в Япония. Спасителите често намират снимки и албуми, които в много случаи са единственият съхранен спомен за близките на изчезналите.

Някога грижливо пазен фотоалбум, сега стои захвърлен от опустошителните вълни цунами върху море от развалини. Множество кутии със спомени са оставени на пътя и чакат своите собственици.

Спасителните екипи действат много внимателно по отношение на намерените фотографии и винаги ги отделят и прибират по евакуационните центрове. В едно от убежищата в Отсучи е направена импровизирана галерия, в която се поставят всички открити снимки – сватбени, училищни, семейни. Някои от тези снимки никога няма да се върнат при своите притежатели.

Хидето Абе открива на стената фотос на своя изчезнал приятел Такао. Хидето се обажда на брата на Такао, за да му съобщи новината. Веднага получава искрена молба да пази снимката, защото тя може да се окаже единственият спомен за Такао. 

През целия ден хора идват, за да търсят снимки на свои изгубени роднини, близки, приятели.

Лин Ямамото работи в хуманитарна организация в Близкия изток, но се завръща в Отсучи в дните след бедствието. Тя често чисти снимки, надявайки се, че фотосите ще донесат някаква утеха за хората, страдащи за загиналите и изчезналите.

Някои снимки са сериозно повредени, което не е голяма изненада предвид цунамито и пожарите, унищожили целия град.