Докато милиони българи рисуват върху великденски яйца, в една специална работилница във Варна рисуват върху мотори и автомобили...

Докато милиони българи рисуват върху великденски яйца, в една специална работилница във Варна рисуват върху мотори и автомобили.


Нестандартните картини са  предпочитани от все повече хора и се приемат за израз на свободомислие и индивидуалност.


По улиците се появяват пъстро изрисувани коли и мотори, а Йовчо Йовчев е сред най-добрите в занаята, наречен \"въздушна четка\". В началото рисувал с маслени бои, но после разбрал, че съществува аерографа.
Йовчо е изрисувал по този начин над 200 коли и мотори, има и много поръчки от чужбина. Мераклии да се учат на рисуване имало много, но меракът им бързо минавал, разказва художникът.


Двете най-важни условия, за да се научи човек да рисува с аерограф, са да има прецизна ръка и много богато въображение. Без него няма как да ти хрумне да изрисуваш трабантче с мафиотски мотиви, за да го подариш на приятел от Италия. Или да изненадаш някого със симпатични филмови герои. Нестандартният художник твърди, че може да нарисува всичко и въпреки кризата е затрупан от работа.