Новината за смъртта на терориста Осама бин Ладен обиколи интернет чрез бързи текстови съобщения в Twitter, Facebook, както и чрез видеоклипове в YouTube...

Новината за смъртта на терориста Осама бин Ладен обиколи интернет чрез бързи текстови съобщения в Twitter, Facebook, както и чрез видеоклипове в YouTube.

Броят на текстовите съобщение в Twitter достигна 4000 на секунда, докато американският президент Барак Обама обявяваше, че авторът на атентатите от 11 септември е бил убит в Пакистан при операция на американските спецчасти.

До края на неделния ден в Калифорния повече от 250 000 души са \"харесали\" страницата \"Осама бин Ладен е мъртъв\" във Facebook.

Страницата беше изпълнена с коментари, видеоклипове и снимки, за някои от които се предполага, че са близки кадри на смъртно раненото тяло на терориста.

Лидерът на терористичната мрежа Ал Кайда Осама бин Ладен е живеел в луксозна резиденция на само 45 км от пакистанската столица Исламабад. Къщата му е осем пъти по-голяма от останалите в квартала.

Построена е през 2005 година и струвала около 1 млн. долара. Сградата е на три етажа с огромна бетонна ограда. В дома си Осама бин Ладен не е имал нито телефон, нито интернет.

Американците стигат до дома на терорист №1 благодарение на признанията на един от задържаните в затвора Гуантанамо. На САЩ са били необходими 4 години да разкрият идентичността на Осама бин Ладен и две години да установят къде точно живее. /БГНЕС