Един от лекарите, извършили раждането, преди около една година получи условна присъда за взимане на подкуп. Миналата година гинекологът нямаше право да практикува...

Нов смъртен случай на новородено разследват прокуратурата и здравните служби във Варна. Момченцето починало в болница 20 часа след раждането, а родителите твърдят, че в епикризата на майката има неверни данни. В момента тече проверка дали лекарите имат   вина за смъртта на бебето.


Дарина постъпва в родилното отделение на болница \"Света Анна\" навръх Великден - по спешност заради обилно кръвотечение. Дежурен лекар е д-р Петър Свраков.


Жената е поставена на системи и апарат, проследяващ тоновете на бебето.


Четири часа по-късно е свикан екип за секцио, а два часа след операцията й обясняват, че детето се е родило с кръв в гърдичките, че са го интубирали, сърчицето му биело слабо.


След още три часа бебето е преместено в специализирано отделение в АГ-болницата, където умира. Според родителите обаче има невярна информация в епикризата на
родилката.


Открили и друго несъответствие  - половин килограм разминаване в теглото на момченцето по документите от двете болници. Консултирали се с няколко специалисти.


Доктор Свраков категорично отказа да се срещне с нашия екип. Преди около една година той получи условна присъда за взимане на подкуп. Миналата година гинекологът нямаше право да практикува.