Сидеров заяви, че не се интересува от това дали ще получи разбиране от външния и вътрешния министър за своята позиция. Той отново се противопостави на намесата на американския посланик Джеймс Уорлик във вътрешните работи на България, което е недопустимо.

Ако стана президент, ще поискам от нашите партньори да си плащат сметките. Това заяви по БНТ лидерът на Атака Волен Сидеров във връзка с наема на американските бази у нас.

Сидеров обвини правителството и депутатите от Тройната коалиция в национално предателство, защото са подписали договора за разполагане на американски бази в България през 2006 г. \"Съгласил се е един национален предател – Сергей Станишев, съгласили са се едни национални предатели, които са били в парламента\", подчерта лидерът на Атака. Той припомни, че през годините на прехода сме станали свидетели на много национални предателства, никой не се е допитвал до народа при взимането на ключови решения. Сидеров постави под съмнения позитивите от членството ни в НАТО, за които в специално комюнике настоява в петък външното ни министерство. \"Стига сме използвали този клиширан език. България днес е с напълно разрушена система за отбрана. Това са позитивите ни от НАТО\", подчерта лидерът на Атака.


Сидеров заяви, че не се интересува от това дали ще получи разбиране от външния и вътрешния министър за своята позиция. Той отново се противопостави на намесата на американския посланик Джеймс Уорлик във вътрешните работи на България, което е недопустимо. Запитан дали смята за правилна постъпката си да връчи сметка за 2 милиарда долара за американските бази на посланик Уорлик, докато той е на маса, Сидеров отговори: \"Скандалът е направен от господин Уорлик, който отправя заплаха към мен\". /БГНЕС