Парламентът гласува персоналните промени в правителството, въпреки протестите на опозицията. Цветков беше освободен с гласовете на ГЕРБ и \"Атака\". \"Против\" се обявиха от \"Синята коалиция\" и от опозицията. Единствено Румен Петков се въздържа заради лични мотиви...

Ивайло Московски е новият министър на транспорта. Парламентът гласува персоналните промени в правителството, въпреки протестите на опозицията.

 

Предложението за оставката на транспортния министър Александър Цветков представи вицепремиерът Симеон Дянков.

 

Липсата на премиера Бойко Борисов подразни опозицията, която така или иначе се осъмни в истинските мотиви за оставката на Цветков.

 

Той беше освободен с гласовете на ГЕРБ и \"Атака\". \"Против\" се обявиха от \"Синята коалиция\" и от опозицията. Единствено Румен Петков се въздържа заради лични мотиви.

 

Минути след гласуването наследникът на Александър Цветков - Ивайло Московски, се закле пред народните представители. За номинацията си той знаел още от началото на седмицата.

 

Новият транспортен министър не отговори на въпроси, свързани с мотивите за рокадите в министерството. Думата му отне вицепремиерът Симеон Дянков и го отведе от Народното събрание.