Много от хората са прекарали нощта на открито. Има разрушени къщи. Сред жертвите на природното бедствие са мъж, който се уплашил и скочил от прозореца и 75-годишна жена, която е получила инфаркт...

Силно земетресение разтърси тази нощ северозападната част на Турция. До момента се съобщава за четирима загинали вследствие на труса с магнитуд от 5.7 по Рихтер.

 

Повече от 120 души са ранени. Някои от тях са в критично състояние. Сред пострадалите няма чуждестранни граждани, съобщиха местните власти.

 

Нанесени са значителни материални щети. Земетресението е било усетено и в района на Истанбул и Бурса. То е било почувствано слабо и в България.

 

Земетресението и последвалите вторични трусове са предизвикали паника сред жителите на град Симав, където беше епицентърът на труса. Много от хората са прекарали нощта на открито. Там са нанесени значителни щети на сградите.

 

Има разрушени къщи. Сред жертвите на природното бедствие са мъж, който се уплашил и скочил от прозореца и 75-годишна жена, която е получила инфаркт.

 

От сеизмичната обсерватория Кандилли в Истанбул са съобщили, че след първоначалния трус са били регистрирани общо 50 вторични труса. Хората в района са били притеснени, че поради земетресението може да възникне разлив на цианиден разтвор.

 

Силно токсичният химикал е складиран в басейн в района на труса и се използва за производството на сребро. Преди няколко дни там е имало срутване, но местните власти успокоиха, че ситуацията е под контрол.