Децата настояват за по-дълго голямо междучасие. Дни преди протеста от министерството обявиха, че са готови на преговори. Нещо повече - министър Сергей Игнатов зарадва учениците с прогнозата, че е възможно учебната седмица да е с ден по-кратка.

Хиляди ученици се готвят за национален протест през следващата седмица. Децата настояват за по-дълго голямо междучасие. Дни преди протеста от министерството обявиха, че са готови на преговори. Нещо повече - министър Сергей Игнатов зарадва учениците с прогнозата, че е възможно учебната седмица да е с ден по-кратка.

\"Ние искаме по-голямо голямо междучасие\". Под този надслов следващата събота ученици от цялата страна ще протестират пред НДК. В социалната мрежа \"Фейсбук\" вече 40 хиляди деца са заявили участие...

Докато в повечето училища голямото междучасие е 20 минути,  учениците във Финансово-стопанската гимназия в София почиват по 25 минути.

Сергей Игнатов покани недоволните да обсъдят вариантите за по-дълго междучасие.

А междувременно - просветният министър хвърли бомба с друго обещание: „Развитието на технологиите ще доведе до това, че ще имаме още един почивен ден в много скоро бъдеще\".