Лидерът на нерегистрираната партия \"Отоман\" заяви в \"Здравей, България\", че не е знаел за протеста на \"Атака\". Подчерта, че провокацията няма как да дойде от хора, които се молят на колене...

\"Тази провокация, която се случи пред софийската джамия, е много сериозна. Тук става въпрос за сблъсък между две световни религии. Само като си помисля какво може да стане... Трябва да си помислим кой чия опашка дърпа и защо я дърпа\". Това каза в \"Здравей, България\" лидерът на нерегистрираната партия \"Отоман\" Али Юзеиров.


Той твърди, че всеки петък ходяи на молитва, живее в София от 2003 година и 2/3 от молитвите в петък ги провежда в джамията в София.


\"Не знаех, че има организиран протест на \"Атака\".Има една поговорка – \"да би мирно седяло, не би чудо видяло\". Човека, който е бил с нож при инцидента, не съм го видял и не го познавам. Когато едни хора се молят на колене, няма как провокацията да дойде от тях\", коментира той.


Юзеиров подчерта, че не знае как да си обясни това, което направи \"Атака\", но не можел да намери положителната му страна. Нещата все пак не стават случайно и обикновено има скрит замисъл. Аз лично не съм хвърлял камъни и не съм изразявал никакво нетолерантно отношение, допълни той.


Али Юзеиров показа, че има рана на горната си устна от случая в петък. Твърди, че всичко се е случило заради хвърлен към джамията камък.


Може да са се чували реплики \"гяури\", но тази реплика значи \"човек, който не вярва\". В исляма като цяло насилието се отрича. Не е проблемът дали са били там от \"Атака\", а кой им е разрешил това, каза още Юзеиров.


Лидерът на \"Отоман\" ще се кандидатира за президент, защото имал идея, която била много добра. Искам да се обединим, а не да се делим, ние сме една шепа народ, каза Юзеитов. Той ще бъде издигнат от инициативен комитет.