\"Ние изказваме нашата твърда подкрепа за визията за израелско-палестински мир, развита от президента Обама на 19 май,\" се казва в текста.

Групата на 8-те най-високо развити страни в света изразява \"твърда подкрепа\" за визията на американския президент Барак Обама за мира между Израел и палестинците, гласи проект за декларация, която трябва да бъде приета в края на срещата на върха в Довил.

\"Ние изказваме нашата твърда подкрепа за визията за израелско-палестински мир, развита от президента Обама на 19 май,\" се казва в текста. На този ден Обама се произнесе за първи път в подкрепа на палестинска държава на базата на границите от преди 1967 г., което Израел веднага отхвърли. Границите на Израел и на Палестина трябва да са основани на линиите от 1967 г. с размяна на територии, която бъде договорена между двете страни, за да се установят сигурни и признати граници на двете държави, заяви тогава Обама.

 

Без да внася нови идеи, декларацията на Г-8 само подчертава, че \"сега е време да се поднови мирният процес\" в Близкия изток. /АФП