Организмът има огромни запаси от калций. И в кръвта на Гала, и в тази на Пейо обаче има следи от недостиг на калций. Той се изтегля първо от ноктите и косата и едва след това от костите...

Организмът има огромни запаси от калций. И в кръвта на Гала, и в тази на Пейо обаче има следи от недостиг на калций.

 

Той се изтегля първо от ноктите и косата и едва след това от костите. В този смисъл остеопорозата е 15-годишно безхаберие към калциевия недостиг в организма.

 

Изчерпвайки го, значи, че не приемаме правилната храна, богата на калций. Жените с по-тънки кости са по-застрашени от остеопороза от тези с по-плътни кости.

 

Наложено е с времето, че в млечните продукти има най-много калций. Това е така, но той е в молекулна форма, а тя е неусвояема на клетъчно ниво. Йонизираният калций е този, който организмът възприема. Този калций се съдържа в зеленолистните зеленчуци и затова е хубаво да ги консумираме по-често.

 

След изследването на капките кръв на Гала и Пейо, стана ясно, че те трябва да се придържат към режим на алкализация, по-честа употреба на сурови зеленчуци, морска или хималайска сол, профилактика на анемичните състояние със зеленолистни зеленчуци, пиене на вода и ендогенно дишане като част от коремното дишане.