Това стана ясно след консултациите, които започнаха в парламента депутатите на \"Коалиция за България\" и ДПС. Ако някой от опитите успее, наесен ще избираме освен президент и местна власт, и нов парламент...

С два поредни вота на недоверие опозицията ще опита да свали правителството на ГЕРБ. Това стана ясно след консултациите, които започнаха в парламента депутатите на \"Коалиция за България\" и ДПС. Ако някой от опитите успее, наесен ще избираме освен президент и местна власт, и нов парламент.


Преди консултациите на левицата и ДПС позициите на двете партии се различаваха. \"Коалиция за България\" предлагаше вот на недоверие на ГЕРБ по определена тема. Хората на Доган настояваха той да е за цялостната политика на управляващите. След първите разговори двете партии обясниха, че нямат спорове по темата. Но вместо един, планираните вотове се оказаха два – през юни и юли. 


Мотивите за първия вот трябва да бъдат уточнени и внесени до края на следващата седмица. Ако при някой от двата планирани опита срещу властта опозицията събере по-голямо мнозинство от ГЕРБ залата, правителството ще падне. Така на 23 октомври,  освен редовните местни и президентски избори, ще има и извънреден парламентарен вот.