Какво ще се получи, ако съберете на едно място хеви метъл музика, хип-хоп танцьори, симфоничен оркестър, класически балет и либрето, което разказва любовна история? С този експеримент се е заел младият бургаски диригент Левон Манукян, който заедно със свои приятели и колеги ще реализира първия метъл балет в света.

Какво ще се получи, ако съберете на едно място хеви метъл музика, хип-хоп танцьори, симфоничен оркестър, класически балет и либрето, което разказва любовна история? С този експеримент се е заел младият бургаски диригент Левон Манукян, който заедно със свои приятели и колеги ще реализира първия метъл балет в света. Премиерата е в началото на август в Летния театър на Бургас. Пред камерата на НОВА Телевизия за първи път диригентът съобщи и името на постановката.

Идеята на Левон Манукян се родила спонтанно - наблюдавал свой приятел класически балетист, който направил няколко движения на фона на хеви метъл музика.

В постановката ще се използват хитови парчета. На базата на текстовете им е създадено либретото, което разказва любовна история за млади хора, които търсят начин да разкъсат \"оковите на обществото\".

Балетът-професионалисти от Софийската опера ще танцува на музика на Rammstein, Marilyn Manson, Metallica, Whitesnake , Queen.

Премиерата на първия в света метъл балет е на 9 август в Бургаския летен театър. Ако спектакълът има успех, се предвижда и национално турне.