Повечето от нас не се интересуват от това дали е вредна според проучване, направено от Дружеството по хранене и диететика...

Само един процент от българите ядат качествена храна. Повечето от нас не се интересуват от това дали е вредна според проучване, направено от Дружеството по хранене и диететика.


Проблемът идва оттам, че когато избираме храната си, преди всичко гледаме цената. На второ място поставяме хранителните качества и произхода на стоката.


Вяра е човек, който смята, че не се храни здравословно. Понякога не дотам качествения обяд, тя компенсира с редовни порции храна, приемани три пъти дневно.


Иначе през топлите месеци избягва месото и предпочита леката храна.  Когато намери време да пазарува, се доверява на познати продукти, с добър вкус и приемлива цена. Бърза сметка показва, че на ден може да си позволи да остави в хранителния магазин межди 3 и 10 лева.


И все пак, ако решим да се храним здравословно, как трябва да избираме продуктите, така че да не ни излиза скъпо? За да доставим на организма си пълноценна храна, не трябва да пренебрегваме рибата и пълнозърнестия хляб.


Ето и една малка хитрина. Ако цената на месото ни се вижда солена, можем да излъжем организма си, като го заменим със соя. Добър източник на белтъчини са яйца, рибата и бобовите култури.