Министерският съвет прие решение за промяна в Кодекса за застраховане, която принуждава всички хора с автомобили да плащат \"Гражданска отговорност\" накуп. Тъй като това се оказва неудобно за шофьорите, Иван Иванов от \"Синята коалиция\" има друга идея...

Иван Иванов от \"Синята коалиция\" е заяви категорично в \"Часът на Милен Цветков\", че няма да подкрепи предложението, което принуждава всички хора с автомобили да плащат \"Гражданска отговорност\" накуп. Досега имаше възможност това да се случва на вноски.


Разсроченото плащане е в полза на хората, които застраховат. Нека да има \"Гражданска отговорност\" в рамките на всеки три месеца, предложи Иванов.


Валентин Иванов, шофьор в Нова ТВ изрази мнение против тези реформи, защото хората нямат достатъчно пари по време на криза, за да изплатят цялата сума наведнъж. Изплащането на няколко пъти беше голямо удобство, подчерта той.


Стоян Проданов, изпълнителен директор на Бул Инс АД обясни, че основният аргумент за внасянето на предложението, е фактът, че много малко от шофьорите стигат до трета и четвърта вноска. Особено до последната, която плащат един на всеки четирима, твърди Проданов.


Какъв е проблемът, след като, когато има инцидент, този човек не получава застраховка, контрира Валентин Иванов.

 

Системата \"зелена карта\", част от която е \"Гражданска отговорност\" е едно от условията да сме част от ЕС. Трябва колкото се може повече от шофьорите да плащат, коментира Стоян Проданов.


На въпрос на водещия какъв е смисълът, ако човек шофира само три месеца от годината, да си плаща и за останалите девет, Проданов отговори: \"Смисълът е, че вие и през останалите месеци ще шофирате поне един път, със сигурност\".