Цените на зеленчуците са паднали толкова много, че шопската салата, която ще си нарежем днес, ще ни излезе два пъти по-евтино от тази, която сме яли в края на май...

Въпреки че у нас няма регистриран случай на \"ешерихия коли\", всеки ден страната ни отчита загуби от 1 милион лева.

 

Фермерите губят от бракуваната продукция и от ниските цени, на които са принудени да продават заради страха от заразата сред потребителите.

 

Шопската салата, която освен че е една от емблемите на страната ни, се оказа силно застрашена от изчезване заради параноята от \"ешерихия коли\".

 

Цените на зеленчуците са паднали толкова много, че шопската салата, която ще си нарежем днес, ще ни излезе два пъти по-евтино от тази, която сме яли в края на май.

 

На пазара, освен цените, и клиентите са намалели наполовина заради съмненията от зараза. За да ни убеди в противното, продавачка на сергия демонстрира безопасността на стоката си като смело захапа домат.

 

Нито тази демонстрация, нито ниските цени обаче са в състояние да върнат клиентите. Търговците масово изхвърлят бракувана стока или я продават на безценица, малко преди да се развали. 

Ако погледнем практично на нещата и ако не страдаме от излишни предразсъдъци, сега е моментът предприемчиво да закупим зеленчуци на много по-изгодни цени.

 

Така остава надеждата, че шопската салата няма да изчезне – поне, докато учените не заподозрат като източник на заразата сиренето.