Глобата за пешеходец е 10 лева, докато тази за шофьор – 50 лева...

Акция \"Пещеходец\" стартира на 13 юни. Статистиката за първия ден сочи, че има 48 съставени акта на пешеходци и 47 на водачи.

Целта на операцията не е толкова хората да бъдат наказвани, колкото да бъде опазен животът им, заяви старши инспектор Росен Демирев заяви в студиото на \"Здравей, България\". Той допълни, че според статистика от началото на годината, само в София има 8 убити и 263 ранени. Именно поради високия брой пострадали се провеждат всички подобни операции, поясни още той.

Глобата за пешеходец е 10 лева, докато тази за шофьор – 50 лева.

Според мен, глобата за пешеходец е твърде малка. Мисля, че след като нарушенията са 50 на 50 и за едните и за другите, глобата малко ощетява водачите. Това заяви ст. инспектор Росен Демирев.

Както знаете, имаме нов екип, нов началник и ново ръководство. Това няма да бъде кампанийно, а това ще бъде наистина нашата работа. Всеки ден ще ви изненадваме с нещо. Това допълни гостът в студиото на \"Здравей, България\" като поясни, че ден преди започването на следващата акция ще бъдат оповестени медиите, за да бъде съобщено и на обществото.

Друга  новост са камерите в колите на полицаите. Това е антикорупционна мярка, като виждането на ръководството е по този начин да бъде прекратена корупцията след катаджиите.

Вижте във видеото мнението на едни от първите глобени, както и още информация по засегнатите теми.