Намеси се и министър Николай Младенов, който призова народните представители да бъдат \"по-възпитани и смирени\"...

Пореден скандал в Народното събрание. Дискусията по внесения от БСП и ДПС вот на недоверие започна с разговори на висок тон за това дали  дебатите да се излъчват по националните радио и телевизия. Опозицията настояваше за директен ефир, а управляващите не се съгласиха.

Предложението направиха авторите на вота, свързан с антикризисната политика на кабинета.  Но беше отхвърлено.

След като не получиха подкрепа и след нервни совалки из пленарната зала,  вносителите на вота се върнаха към вчерашното си настояване за отлагане на дискусията за петък. Тогава, когато аргументите, че е нелепо да се занимава обществото с парламентарни дискусии в ден на траур, няма да важат.

Намеси се и министърът на външните работи Николай Младенов, който призова народните представители да бъдат \"по-възпитани, смирени и съпричастни със скръбта на загиналите\". \"Мястото за дискусията е тази зала, а не площадите и полянките\", каза той.

 

Дискусията все пак започна. Внесения вот Петър Димитров мотивира с икономически застой, спрени реформи, лоша социална политика, трайно обедняване, еднолично управление, неизпълнени обещания.

Сините атакуваха  и днес управлението на ГЕРБ заради липсата на реформи и на възмездие. Те обявиха вота за лицемерен и демонстративно напуснаха залата.

Скандалите в парламента може да видите във видеото.