Той призова магистратите да не си заравят главите в пясъка като щрауси...

Лидерът на РЗС Яне Янев допусна, че премиерът Бойко Борисов пряко или косвено е участник в убийства и призова магистратите, вместо да си заравят главите в пясъка като щрауси, да извадят наяве истината за него. Това се случи на започналия в НДК четвърти конгрес на партията.


Пред делегатите Янев обясни, че е време обществото да разбере бил ли е министър-председателят съучастник, подбудител или извършител на убийства в България.


На въпрос кога и как ще докаже твърденията си, Яне Янев обясни, че това ще се случи по време на предизборната кампания, но не чрез вадене на компромати, а както винаги досега - с показване на документи.


Според лидера на РЗС Бойко Борисов е единственият премиер на държава - член на Европейския съюз, чиято биография е забулена в тайнственост. Истината за него трябва да излезе наяве, колкото и страшна да е тя, още от дата, в която беше избран за главен секретар на МВР, каза Янев.


Той е категоричен, че са необходими отговори на въпросите: кой предложи Борисов за този пост, как го е предложил и какво се е случило, когато той \"сложи лампазите и тръгна да вдига белите чаршафи над стотици трупове\"./ Дарик радио