Едно от любимите му места е кухнята, а готвенето му носи голямо удоволствие...

Тази седмица в \"Черешката на тортата\" още пет звезди стават кухненски роботи. Това са Дим Дуков, лидерът на \"Евророма\" Цветелин Кънчев, Вики от \"Мастило\", Свилен от \"Остава\" и синоптичката на Нова телевизия Божана Филипова.

 

Късметът отреди първата вечер домакин на тазседмичната звездна петорка да бъде Дим Дуков. Той споделя, че едно от любимите му места е именно кухнята, а готвенето му носи голямо удоволствие. Обича да посреща гости и затова прекарва часове в нея.

 

Противно на очакванията на гостите си, които бяха свързани с нещо засукано и диетично, Дим Дуков избра да наблегне на типично българската кухня, без излишни \"изгъзици\" и успя да ги изненада.

 

Негов специалитет е шкембе чорбата, която без излишна скромност определи като най-добрата в цяла България. Менюто му продължи със салата с биволско сирене от манастир и специален дресинг; печена агнешка плешка с масло и подправки; пресни картофи с два вида зехтин, копър и чесън, а за десерт – крем от заквасена сметана, маскарпоне, коняк и пресни ягоди.

 

Може би малко хора могат да предположат, че продуктите за ястията Дим Дуков си набавя от Женския пазар.
\"Лъжат ме с количеството продукти, качеството не винаги е добро, но го правя\", сподели Дим Дуков.

 

След като се справи сам с приготвянето на вечерята, той посрещна гостите си с красиво подредена маса, изискан сервиз и ракия. Те от своя страна бяха очаровани от гостоприемството и приятната обстановка в дома му.

 

Мъжката част от компанията бе учудена и очарована от това, че женската яде шкембе чорба наравно с тях. А всички бяха единодушни, че тя е една от най-вкусните, които са яли през живота си.

 

Вижте как протече вечерта и какъв резултат постигна Дим Дуков на Nova Play, а утре точно в 20.00 часа не пропускайте вечерята на красивата синоптичка на Нова телевизия Божана Филипова!