Зад гърба си Антония Петрова има десетки посетени дестинации из най-различни кътчета по земното кълбо...

\"Мис България 2009\" Антония Петрова е с нов имидж. Причината за това е, че миската вече практикува по юридическата си специалност и може да я видите в строго облекло.

 

Днес обаче тя гостува в \"На кафе\", за да разкаже не за работата си, а за голямата си страст – пътуването. Зад гърба си Антония Петрова има десетки посетени дестинации из най-различни кътчета по земното кълбо.

 

Преди две години тя посреща рождения си ден във Венецуела, където е пътувала с частен самолет до тайнствени джунгли, карала е уиндсърф и е видяла едно от чудесата на света – водопада Анхел.

 

Според нея венецуелските жени са топли и темпераментни, но по красота отстъпват десетократно пред българките. \"Мис България\" е впечатлена от живота на местните, от храната и нравите им. Те са топли и усмихнати хора, отворени към всички.

 

\"Трябва да вземем пример от тях, защото сме вечно недоволни, а си имаме всичко\", на мнение е миската.

 

Антония Петрова посещава и островната държава Кабо Верде в близост до бреговете на Африка, което за нея е едно от най-екзотичните места, на които е била. Според \"Мис България 2009\" природата там може да се сравни единствено с лунен пейзаж, а условията за туристите са на космическо ниво.

 

Кабо Верде не е единствената африканска дестинация, която Антония Петрова е посетила. В Република Южна Африка тя прекарва месец по повод конкурса за красота \"Мис Свят\", в Кения и Танзания пък се отдава на отдих, спорт и сафари.

 

Най-романтична, но и най-екстремна обаче, се оказва почивката на Малдивите. Там за малко да я нападнат акули, малко след като порязва крака си на корал. Препоръча на всеки, който посети островната държава, задължително да се гмурне.