Пиронкова се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Лондон след една блестяща игра...

Ракета №1 на България Цвети Пиронкова продължава успехите си на \"Уимбълдън\".

 

23-годишната пловдивчанка отстрани за втора поредна година Винъс Уилямс от Откритото първенство по тенис на Великобритания, този път в осминафиналната фаза на надпреварата в Лондон.

 

Пиронкова, поставена под номер 32 в основната схема на третия за годината турнир от Големия шлем, се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Лондон след умна игра и търпеливо изчакването на грешки на съперничката.

 

Тя успя да победи петкратната шампионка на \"Уимбълдън\" Винъс Уилямс с 6:2, 6:3. Двете започнаха равностойно мача, но американката направи двойна грешка при 3:2 в полза на Пиронкова и българката направи пробив за 4:2.

 

Двойна грешка на Уилямс, последвана от още две непредизвикани грешки, дадоха три поредни сетбола на Пиронкова, като българката се възползва, направи отново пробив и взе първия сет с 6:2.

 

Вторият сет започнаха отлично за българката и тя поведе с 3:1 след пробив. Уилямс, която се завърна в игра на турнира в Лондон след известно време извън корта заради здравословни проблеми, върна пробива за 3:2, но след това пловдивчанката проби сервиса й за 4:2.

 

Цвети спечели много трудно подаването си за 5:2, Винъс намали на 5:3, но Цвети не сгреши при свой сервис и затвори мача след успех във втория сет с 6:3.

 

Така в четвъртия кръг днес Пиронкова и Уилямс повториха четвъртфинала си от миналата година, когато българката смаза американката с 6:2, 6:3. В следващия кръг в битка за място на полуфиналите Цвети Пиронкова ще срещне осмата в основната схема Петра Квитова от Чехия.

 

Двете са изиграли два мача една срещу друга, като чехкинята е записала два успеха – през 2008 година на турнирите в Цюрих и Париж. Българката и чешката състезателки обаче не са се срещали на трева, така че двубоят между двете от Топ 8 ще бъде доста интересен. /БГНЕС