Още през септември хората, които получават минимална работна заплата ще получат увеличението от 30 лв.

Още през септември хората, които получават минимална работна заплата ще получат увеличението от 30 лв. Уточнението направи финансовият министър Симеон Дянков в сутрешния блок \"Здравей, България\". Същото важи и за 6-те процента към вдовишките пенсии. Увеличават и всички 54 плащания, които се определят от минималната работна заплата, в това число майчинските и таксата за лекарски преглед.


26 милиона лева пък ще платим, за да се проведат изборите през октомври. Според вицепремиера тази сума е малка, защото с нея ще се осигури едновременно избор и на президент и на местна власт.

В 26-те милиона влизат парите за заплати на ЦИК, изборни книжа, кутии, печати, протоколи. Областните и общинските администрации ще платят за възнаграждения на районните, общинските и секционните избирателни комисии. от там ще бъдат взети и средства, за да се отпуснат пари за МВР за охрана, както и на министерството на външните работи, което да осигури изборите в чужбина за изборите в чужбина. за министерството на отбраната също ще бъдат отделени средства, защото то ще се погрижи за вота на офицерите.

На образователното ведомство пък ще трябват средства заради училищата, в които са секциите.

В тези пари обаче не влизат харчовете, които ще направят самите партии и отделните кандидати.

Чуйте във видеото какво каза той по-рано днес в \"Здравей, България\".