Най-големи намаления ще имаме, ако направим дарения...

Ако искаме да намалим годишните си данъци върху доходите, можем да го направим по абсолютно законен път.

 

От агенцията по приходите ни дават няколко възможности да направим това, без да използваме специални и невинаги съвсем легални трикове. Според данъчните общият размер на облекченията само за 2010 година е 191 милиона лева.

 

Макар и в момента да сме основно повлияни от планове за лятната ваканция, може би е добре да помислим и за месеците след това.

 

Тогава рано или късно ще стигнем и до целия сложен процес за попълване на годишните данъчни декларации. Как обаче можем да намалим данъка си - първият метод е да сключим застраховка \"живот\".

 

Най-големи намаления ще имаме, ако направим дарения, като тук данъчните ще ни направят отстъпка с до 50%, ако помогнем да фонда за лечение на деца.

 

С облекчение се ползват и хората с нарушена работоспособност с 50 и повече процента. Тук обаче счетоводители не са съвсем сигурни колко хора могат да се възползват от намалението.

 

Младите семейства, които има ипотечен кредит за жилище и нямат друго, също се ползват с отстъпки. По-малко пари ще дадем и ако се осигуряваме допълнително.