Пешо Лудия е от Русе и е бил във видимо нетрезво състояние, но отказал кръвна проба за алкохол...

46-годишен мъж се е опитал да отвлече тази нощ автобус на пътя между Слънчев бряг и Бургас. Похитителят е заплашил с пистолет шофьора и останалите в буса.


Автобусът с около 40 пътници вътре, сред които и чужди туристи, потегля в 21 часа от Слънчев бряг в посока Бургас. 61-годишният водач Георги Чакалов вижда, че мъж става и започва да се разхожда. Това е 46-годишният Петър Петров – Лудия.

\"Едно момиче дойде до мен и се наведе и аз в началото се стреснах и тя ми каза, че отзад има един мъж който говори несвързани неща, пиян е и е извадил пистолет и го заредил\", разказва кондукторката на автобуса.

След като разбира че кондукторката няма телефон, младата жена събира смелост и звъни на телефон 112.

Тя е прехвърлена на директен телефонен разговор с дежурния на обл. дирекция на полицията и почти 10 минути е давала информация изключително съобразително, за да не бъде открита от въпросния въоръжен мъж.

Около 21.40 ч. специални части пресрещат автобуса на бензиностанция, която се намира на входа на Бургас. Полицаите щурмуват автобуса.

Криминално проявеният Петър Петров е задържан от полицията Бургас за 24 часа. Ще му бъде повдигнато обвинение за едро хулиганство.