От общо осем свидетели по делото \"Масларова\" днес не се явиха трима...

Свидетел по делото \"Масларова\" обяви, че е заплашван от един от подсъдимите – Венцислав Драганов. Припомняме ви, прокуратурата обвинява бившия социален министър в престъпление по служба и присвояване на 11 милиона лева от ремонта на социалния дом в Стара Загора.

Сред подсъдимите е и Венцислав Драганов - собственик на фирмата, извършила обновяването. Предишният свидетел, който твърдеше, че бил заплашван, се отметна от думите си.

Като директор на Регионалната социална структура в Стара Загора – Камен Маринов, сигнализирал в министерството за наводнение в новоремонтирания социален дом. В отговор получил заплаха от бизнесмена Венцислав Драганов, чиято фирма извършила ремонта – „да внимава с кого говори, за да не му се случи случка\". След заплахата, Маринов подал жалба в прокуратурата, но производството било прекратено, заради липса на доказателства. Пред камерата на „Календар\" свидетелят отказа да повтори случилото се.

Друг свидетел по делото – Петър Неделчев, който трябвало да контролира извършването на ремонта – пък обяви, че бизнесменът Венцислав Драганов го карал да подписва протоколи с произволни количествени сметки за строителните материали.

От общо осем свидетели по делото \"Масларова\" днес не се явиха трима, защото са били нередовно призовани. Процесът продължава.