И без да получим пари от машината, исканата сума може да изчезне от сметката ни...

Може ли банкомат да ни \"ограби\"? Оказва се, че и без да получим пари от машината, исканата сума може да изчезне от сметката ни. Примерът е от Стара Загора.

Д-р Михаил Михов, разказва, че е станал жертва на банкомата, монтиран на входа на банков клон в централната част на Стара Загора. Вчера следобед при опит да изтегли 400 лева от заплатата си, видял надпис на екрана, че транзакцията е неуспешна.
 
В същото време той получава съобщение на телефона, което го уведомява, че са изтеглени 400 лева. Естествено, той отива веднага в банката.

Там му обяснили, че трябва да попълни формуляр за оспорване на транзакцията и до няколко дни, парите ще му бъдат върнати.

Д-р Михов заяви, че от банката са му обяснили, че е станала грешка. Той коментира, че това не е грешка, а кражба и допълни – \"не може, когато човек краде пари от банката, това да е кражба, а когато, банката краде от гражданин, това да е грешка\".

От банката-собственик на банкомата, увериха, че проблемът на д-р Михов ще бъде разрешен.  

В случаи  като този на д-р Михов, клиентите \"ужилени\" от банкомат ,  могат да се обърнат и към Помирителната комисия за платежни спорове.