Трябва да имаме предвид няколко правила, за да сме спокойни през почивката си...

Най-натоварените дни от летния сезон предстоят и хората, които разчитат на картови плащания, трябва да имат предвид няколко правила, за да са спокойни през почивката си, съветват експерти и банкови служители.

 

Според началника на Отдел \"Икономическа полиция\" към дирекция \"Криминална полиция\" Дарина Обретенова е логично престъпници да набележат банкомати по тези места с цел да откраднат данните и ПИН-кода на картата ни.

 

За това в сила е многократно повтаряното правило – закривайте с ръка клавишите, които натискате. Откраднатите данни обикновено се прехвърлят върху нова изработена от престъпниците карта, която след въвеждане на откраднатия ПИН-код банкоматите ще приемат за нашата.

 

При пътуване трябва да се уверим, че имаме достатъчно средства в сметката и да запишем телефона на центъра за обслужване на клиенти на банката ни, съветват служители по сигурността. Това е първо правило и когато сме в чужбина и картата ни изчезне.

 

Когато пристигнем на избраното място за почивка, да опитаме да не държим парите в брой и картата си на едно и също място, съветват опарили се. Парите в брой са по-лесни и желани от крадците и при кражба те не биха търсели друго.