90% от хората, купуващи апартаменти в столицата, държат да закупят и паркомясто...

Можем ли да бъдем законни собственици на паркомясто и скъпо удоволствие ли е да имаме място за паркиране в собствения си блок?

 

Според специалистите 90% от хората, купуващи апартаменти в столицата, държат да закупят и паркомясто.

 

Това е обосновано, поради трудното паркиране, особено в централните части на града. В повечето случаи обаче това се оказва доста скъпо удоволствие.

 

В идеалния център едно паркомясто струва най-вероятно към 15 хиляди лева, обясняват брокери. В крайградската зона пък цената е между 5-8 хиляди евро.

 

И въпреки че доста хора вадят солени суми от джоба си за паркомясто, малко от тях знаят, че може би те не са законни собственици на мястото, на което паркират. Този проблем изниква след последната промяна на Закона за устройството на територията.

 

Повечето от хората смятат, че закупуването на паркомясто автоматично ги превръща в негови собственици. Те бяха категорични, че то е лукс, който не всеки може да си позволи. Затова алтернативата е наем.

 

Ако все пак сте решили да инвестирате в паркомясто, съветът на специалистите е да бъдете особено внимателни, защото може да се окаже, че то не е ваша собсвеност.