\"Случва се тотална циганизация на нацията и абсолютно беззаконие. Българите емигрират\"...

\"На президентските избори отивам със самочувствието, че нещо в България трябва да се промени, защото 20 години виждаме как нещата вървят все по-зле, президентската институция не изпълнява своите функции, в момента икономиката е катастрофирала, а демографската криза ни унищожава като нация\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" по повод президентската надпревара кандидат-президентът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. Той е на мнение, че ако бъде даден шанс на всички кандидати да представят идеите си, а не да се отразяват само управляващите и тези, които някой е нарочил за фаворити, би имал шанс за успех.

 

\"Още през 2008 г. внесох програма за решаване на демографската катастрофа, но нищо не се случи. Нито тогавашното, нито сегашното управление взеха някакви мерки. Случва се една тотална циганизация на нацията и абсолютно беззаконие. Българите масово емигрират\", коментира Каракачанов.

 

Той подкрепи думите си, като цитира статистически данни за намаляването на българския етнос от 2001 година насам, застаряването на нацията и ниската раждаемост.

 

\"В България има над 2 милиона пенсионери. Някой трябва да произвежда, за да напълни социалните фондове, тъй като тези хора заслужават да получават достойни пенсии, а не парите в бюджета да отиват за социални помощи. Младите майки с по едно-две деца трябва да връщат детските надбавки и дори им се начисляват лихви, което е цинизъм. В същото време в ромските гета държавата плаща на майки с по 10 деца\", заяви още Красимир Каракачанов.

 

Според него решението е смяна на социалния модел и по-точно да се въведе ограничение детските надбавки да се плащат на семейства с до две деца. При две и повече деца надбавки и помощи да се дават само за семейства, завършили средно образование, учат висше образование или са трайно работещи.

 

\"Моделът е да се стимулира грамотната раждаемост, а не онази, която създава деца, за да могат родителите да получават пари от държавата\", обоснова се лидерът на ВМРО-БНД.

 

\"Аз съм националист и в това няма нищо срамно. Национализъм не е това да отидеш и да взривиш някой, а да спасиш собствената си държава. Ще бъде срамно след 1300 години съществуване, само след 20 ние да бъдем малцинство в собствената си държава\", допълни Красимир Каракачанов.