Софийският апелативен съд ще реши окончателно дали Пламен Трифонов ще остане в ареста...

Софийският апелативен съд ще реши окончателно дали Пламен Трифонов ще остане в ареста. Той е обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Трифонов остана единственият обвиняем по случая, след като вчера разследващите освободиха вторият заподозрян за убийството Николай Русинов.

Русинов вече ще е основен свидетел по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Той беше освободен от ареста, защото няма доказателства, които да го уличават в убийството на момичето,  което беше намерено мъртво на 10 юли в Борисовата градина.

Мъжът беше издирван близо седмица, след което беше задържан на Летище София при пристигането му с полет от Истанбул. Градският прокурор на София обясни, че Русинов и Яна са се запознали в заведението, употребили са много алкохол и са танцували, а след това се усамотили в парка и правили секс. Николай си тръгнал, но я оставил жива в парка. Откритите косми в ръката на момичето от основният заподозрян Пламен Трифонов показват, че то е било живо, когато той е пристигнал и се е  съпротивлявало на желанието му да се възползва от нея.