Според прокуратурата забавянето е заради многобройните искания на защитата и подсъдимите...

Четири искания за отвод на съдебния състав, две за прокуратурата, прилошаване на подсъдимите и искане за назначаване на съдебно-медицински експертизи, консултации с различни специалисти, разпит на  17 от всичките 120 свидетели по делото \"Килърите\" - така можем да обобщим първите двайсетина дни след старта на мега процеса. Подсъдими са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев - Хижаря.

Според обвинителния акт на прокуратурата, на групата се приписват три убийства, две телесни повреди, два палежа, взрив, притежаване  на незаконно оръжие и боеприпаси, лихварство и организиране и участие в организирана престъпна група. Най-тежки са обвиненията срещу Сумиста, който е смятан за ръководител на групата. Какво може да накара един свидетел да говори и страхуват ли се свидетелите за живота си?

Срещаме се със свидетел по делото, който предварително моли да не му показваме лицето заради безопасността му. Разказва, че някои от свидетелите се страхуват за живота си, имало е и опит за въздействие върху част от тях от приближени на подсъдимите.

Заради влошеното здравословно състояние на  подсъдимите и скока на кръвното налягане на някои от тях защитниците поискаха да им бъдат изготвени съдебно-медицински  експертизи.

От общо 120 свидетели  до момента са разпитани  17. За част от тях адвокатите казаха, че са също престъпници....

Процесът \"Килърите\" със сигурност ще излезе от предварителния график за разпит на свидетели и вещи лица. Според прокуратурата забавянето е заради многобройните искания на защитата и подсъдимите. Според защитата разумния срок за такъв процес е над година.

Подробности по темата – във видеото.