Административен съд София – град спря предварителното изпълнение на решения на директора на Агенция \"Митници\"...

С определения от днес по две дела Административен съд София – град спря предварителното изпълнение на решения на директора на Агенция \"Митници\", с които беше отнет лицензът на \"Лукойл Нефтохим Бургас\" АД, съобщиха от съда.


Делата са образувани по жалба на Лукойл. Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на жалбоподателя значителна или трудно поправима вреда.


Този извод съдът е направил, след като е съобразил обстоятелството, че жалбоподателят е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз.


Съобразил е също така и обстоятелството, че са сключени договори с \"Холдинг БДЖ\" ЕАД и \"Столичен транспорт\" ЕАД, по силата, на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво.


Представено е и писмо от \"Бългериан Авиейшън Груп\", видно, от което, не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива. Определенията подлежат на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването им на страните.


Делата ще бъдат разгледани по същество от Административен съд София – град на 31.08.2011 от 9.00 часа. /БГНЕС