Цветанов посочи, че ГЕРБ ще води прагматична кампания в унисон с принципите на партията...

\"Не коментирам\" - така отговори председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов на излизане от ЦИК, където регистрира партията ГЕРБ за президентските избори, на въпрос кой ще е все пак кандидатът за президент.


Той поясни, че има законови срокове, през които това ще бъде направено. Цветанов посочи, че ГЕРБ ще води прагматична кампания в унисон с принципите на партията.


На въпрос дали ще излезе в отпуск по време на кампанията като министър на вътрешните работи, той отговори, че ще си вземе платен или неплатен отпуск в зависимост от дните, които му остават да ползва през тази година от полагащата му се ваканция.

Цветанов също като всички представители на партии и медии изрази недоумение от грубата демонстрация пред ЦИК на братя Юзеирови. Юзеир Юзеиров дойде в ЦИК по боксерки в знак на протест срещу потъпканите права на малцинствата. \"Не бих си позволил да дойда в подобна институция, каквато е ЦИК по къси гащи, така че не бих могъл да коментирам поведението на когото и да било\", каза Цветанов.


От участието ни в изборите от 2007 г. до настоящия момент винаги сме били първа политическа сила, която се е регистрирала и се надявам, че в това има някаква символика, коментира Цветанов. Кампанията ни за президентските избори ще бъде идентична с тази за местния вот – прагматична, в полза на обществото и с добри политики, продължи той.


Изпълнителната комисия на ГЕРБ взема окончателните решения за всичко това, което ще бъде предложено като кандидатури – както за кметове, така също и за президентската двойка, посочи Цветанов. Име и имена имаме, но просто не са обявени, допълни той. Кампанията ни ще бъде позитивна, с послание и лице в лице, отбеляза председателят на предизборният щаб на ГЕРБ.

Той отбеляза, че няма да загубят изборите и изключително много разчитат на структурите си по места. Основният ни опонент е БСП и тези, които ще подкрепят кандидатурите им, подчерта Цветанов. Той добави, че другите партии не представляват интерес за тях. /БГНЕС