Събота: Един волейболен ден; неделя: Тема в бяло...

Събота, 27 август, 19:30 ч.
тема: Един волейболен ден
автор: Антон Манолов
оператор: Владислав Милиев


Колко продължава един тренировъчен ден, как свършва той за националите по волейбол и за щаба на тима? Колко часове на ден са нужни на треньорите, за да подготвят тактиката за даден мач, как се изготвя тя и какво точно представлява физическата подготовка на състезателите? И най-интересното – какви са невидимите за феновете разговори между Радостин Стойчев и играчите по време на тренировки, в съблекалнята, както и по време на мач?

За първи път феновете на волейболната игра ще могат да проследят с поглед от вътре как протича подготовката на мъжкия национален отбор за Европейското първенство във Варна.


Неделя, 28 август, 19:30 ч.
тема: Тема в бяло
автор: Ина Гълъбова
оператор: Росен Илиев


В общество, което все повече набляга на консуматорската култура, те са намерили своя остров на спокойствието. Наричат себе си „брата" и „сестри". Предпочитат да вярват в чистотата на духа. Като символ на тази философия избират белия цвят. Затова, когато танцуват най-характерния си танц – паневритмията,  носят бели дрехи.

„Темата на Нова" тази неделя разказва за „Бялото братство" и посрещането на Слънчевата нова година. Събитие, което всеки 19 август, хиляди от тях отбелязват на 2300 метра надморски височина на Седемте рилски езера. Танцът, който е достигнал до толкова отдалечени точки на земята като Конго, е съчетание на леки упражнения с музика и песни.

Началото на тази традиция през 1929 година поставил Петър Дънов. Няколко години по-рано той създал основите на учението на „Бялото братство". И до днес в лагера продължават да почитат мястото, на което се е опъвала палатката на Дънов, когото с почитание неговите последователи наричат Учителя...