За тройното убийство МВР издирва 73-годишния Гаврил Петков...

Мъж застреля сестра си, племенника си, 15-годишния му син и рани тежко майката на детето заради семеен спор за вила в град Ябланица. Извършителят на тройното убийство е успял да избяга от местопрестъплението. Той е въоръжен и се издирва от полицията.

Хората в Ябланица не могат да повярват, че техен съсед е посегнал на семейството си.

Около 22 часа снощи семейство Георгиеви вечеряли в дома си, когато срещу тях се изсипал дъжд от куршуми. 71-годишният Гавраил Петков влязъл в дома на племенника си Иван Георгиев и го застрелял от упор с незаконен пистолет. После хладнокръвно убил 15-годишния му син Теодор и сестра си. Куршум уцелил и 42-годишната Ненка, майка на убитото дете. Тя е в болница с опасност за живота. Другият й син Мариан е единственият спасил се по чудо в кървавата баня, тъй като успял да избяга през прозореца. Секунди след стрелбата, последвали силни взривове - от намираща се в съседство вила.

Тази опожарена вила е спорният имот, заради който Гавраил се скарал с близките си и посегнал на живота им. Първоначално вилата била негова собственост. Преди години Гавраил заминал за Швейцария и я прехвърлил на племенника си. Когато се върнал отново в България си я поискал обратно.

След като застрелял близките си, убиецът се върнал обратно във вилата и я запалил. За да е сигурен, че ще реши окончателно имотния спор, преди това поставил 10 газови бутилки вътре - по три на етаж и една - в автомобила.

Съседи разказаха, че Гавраил и близките му многократно подавали сигнали в полицията едни срещу други.

Късно снощи полицията откри изоставен автомобилът на беглеца. Гавраил Петков обаче продължава да се издирва. Оръжието, с което е извършено тройното убийство, все още не е намерено и затова от МВР предупреждават, че издирваният мъж е опасен и вероятно е въоръжен. Хората в Ябланица са в шок от трагедията и се страхуват да излязат на улицата.