Наркозависимите са се настанили в полусрутени къщи. Заплашват граждани, като ги обират и изнудват...

Изоставени общински имоти в Пловдив са превърнати в наркосборища и притесняват от няколко месеца жителите на квартал \"Изгрев\".

 

Наркозависимите са се настанили в полусрутените къщи. Заплашват минаващите граждани, като ги обират или пък изнудват за пари и извършват кражби от намиращите се наблизо жилищни сгради.

 

Само на една пряка от Шесто полицейско управление в Пловдив хората живеят в непрекъснат страх. Между блоковете на улица \"Липник\" две общински къщи от половин година стоят необитаеми. Не само, че са вандалски разграбени, но и са превърнати в свърталище на бездомници и наркомани.

 

За никого не е тайна, че през последните години квартал \"Изгрев\", част от който е \"Столипиново\", се превърна в най-голямото депо за наркотици у нас. От тук с дрога се снабдява цяла Южна България.

 

След като си купят поредната доза, зависимите търсят най-близкото място в квартала, където необезпокоявани могат да задоволят наркотичния си глад. Това място са именно тези общински постройки. И докато снимахме стотиците употребени спринцовки, попаднахме и на забравено пакетче с наркотик. Често, за да си набавят поредната доза, наркозависимите извършват кражби от съседните блокове и къщи.

 

Наемателите на двете къщи били изгонени от общината в края на април, тъй като тя включила имота в проект, с който кандидатства за европейско финансиране. На това място възнамерява да издигне център за деца в риск. Но докато проектът се реализира, общинската администрация не е обезопасила опасните постройки.

 

От общинската администрация обаче не се ангажираха с конкретен срок кога ще стане това, но обещаха да  в най-скоро време. Дотогава обаче хората живеещи около опасните постройки ще бъдат подложени на непрекъснат тормоз и страх.