Български туристи потърсиха помощ от Нова телевизия, защото след фалита на \"Алма тур\" ги гонят...

На остров Kрит, български туристи на \"Алма Тур\" са гонени от хотелите си заради задълженията на фалиралия туроператор към местните хотелиери. Ако не искат да останат без покрив на чужда земя, сънародниците ни трябвало да платят отново за платената вече почивка.

Седем дни на остров Крит, в четиризвезден хотел - мечтаната почивка, но не и с мечтания финал.

Връщаме лентата седмица по-рано. Преди да замине за крит миналата събота, Румяна Балевска вече знае за проблемите на \"Алма Тур\". Обажда се във фирмата. От там обаче я успокояват, че на острова, с нашите туристи ще работи местна фирма представител, която няма общо с финансовите затруднения на \"Алма Тур\". Не се оказва точно така.

Сега, за да остане в хотела, Румяна трябва да плати минимум 300 евро за себе си и съпруга си, въпреки че вече е предплатила 1100 евро за целия пакет. Освен за предстоящите нощувки, тя трябва да доплати по 37 евро за всяка нощ, която е прекарала в хотела, както и 20 евро за трансфер до летището.

\" Разбрах, че вече в някои от хотелите, където са били по 3-4 човека, са ги заплашили, че ще ги изхвърлят и те са платили\", разказа Румяна за Нова ТВ.

За Крит, с тази група са заминали 55 души. Поне двойно повече са почиващите ни сънародници в Анталия. Въпреки че са получили уверение от застрахователя, че ще се върнат със самолет в българия, туристите се притесняват, че кошмарът на тази почивка още не е приключил.
 
Подробности очаквайте в Новините в 19 часа!