Първи коментар за размириците в селото...

В село Катуница вчера вечерта бе убит човек – 19-годишният Ангел Петров е бил прегазен, докато разхождал кучето си. Местни хора от селото се бият с Кирил Рашков - цар Киро. Въпреки това в интервю за предаването \"Карбовски директно\", цар Киро заяви, че нито той, нито семейството му имат нещо общо с убийството на момчето.


\"Ние не сме нападали никого. Тези група от 6 години се занимава с нашето семейство\", заяви още ромът и допълни, че става въпрос за група екстремисти, които трябва да бъдат наказани от закона.


По думите му, убитият Ангел е бил част от група, която е тормозила семейството му в продължение на години. Семейството на Кирил Рашков е подало десетки жалби за тормоз срещу тях.


Запитан дали ще се изсели от Катуница, както настояват местнтие, цар Киро категорично заяви: \"Никога няма да се изселя от Катуница. Тези, които имат желание да се изселят – да се изселят, защото ние също можем да ги принудим да започнат да се изселват. България не е само тяхна. Те ако искат да ме преследват, но и ние можем да го направим. Но това не е целта, ние искаме мир. Нека на тях да им тежат двата смъртни случая\".


Две момчета – Петко и Георги - приятели на убития Ангел Петров, разказаха, че разпрата в селото е от много дълго време. Според тях, приятелят им Ангел  е бил умишлено убит, тъй като няма следи бусът да е тръгнал да спира. \"Ангел абсолютно нищо не е направил, един от най-добрите хора в селото е\", разказаха те и допълниха: 

\"Никой от селото не обича хората на цар Киро. Карат скъпи коли, правят си техните своеволия. Циганите наричат българите \"гяури\". Това се превръща в политическа и религиозна война\".


Какво заяви още цар Киро ексклузивно в \"Карбовски директно\", вижте във видеото.