В 19.00 часа в Асеновград е организиран протест срещу работата на полицията в града

В 19.00 часа в Асеновград е организиран протест срещу работата на полицията в града. Този път, за разлика от протестите от изминалите дни, хората се събират да искат оставката на шефа на районното управление в града.


Според тях именно той и неговите подчинени не са си свършили достатъчно добре работата и не са обърнали внимание на редицата сигнали, подавани през годините от жителите на Катуница.

 

Живеещите в пловдивския квартал \"Столипиново\" разказаха, че в късния следобед на 23 септември в махалата започва да се събира група мъже. Техен организатор е Нихат Алиев, познат като Кьорния. Според свидетели от квартала, той е раздавал пари на мъжете, а в замяна е искал те да заминат за Катуница и да пребият няколко момчета.

 

Никой от ромската махала не пожела да застане с лицето си пред камерата на Нова телевизия, защото ги е страх от Кьорния. Те обаче се съгласиха да говорят без да се виждат лицата им.

 

Версията, че Нихат Алиев–Кьорния е накарал Симеон Йосифов да отиде в Катуница се потвърди и от разказа на жената на обвинения за убийството на Ангел от Катуница.

 

Според жителите на \"Столипиново\" Нихат Алиев и Цар Киро са приятели от много години. Освен това жената на Кьорния работела именно за Кирил Рашков. За него са работели и всички останали мъже от ромския квартал, които са тръгнали към Катуница на 23 септември.