Инцидентът накара стотици роми да тръгнат на саморазправа...

Безредици и етническо напрежение в Благоевград. След вчерашния протест, провокиран от събитията в Катуница, баща и син от ромски произход бяха нападнати и пребити в центъра на града.

Инцидентът накара стотици роми да тръгнат на саморазправа. Полицията, обаче успя навреме да изтласка разярената тълпа отново в ромската махала.

Страх и отмъщение. Това се четеше по лицата на ромите, събрали се късно снощи  в ромската махала в Благоевград. Напрежението там достигна взривоопасна точка.

Ситуацията ескалира, след като двама роми са били нападнати по време на работа от група младежи. Ромите твърдят, че боят не е предизвикан от тях.

Веднага след инцидента, въоръжени с брадви и железа, ромите се събират, за да търсят възмездие. За да ограничат действията на разярените роми, полицаи и спецчасти блокираха изхода от махалата към центъра на Благоевград.

Масираното полицейско присъствие успя да успокои донякъде обстановката и да блокира действията на ромите. Цяла нощ униформените останаха в ромската махала, докато се тушира напълно напрежението.

Вижте повече във видеото.