\"Политиката на корумпиране на лидерите трябва да бъде прекратена\"...

\"На Консултативния съвет за национална сигурност вчера бяха предложени мерки за противодействане на престъпността, а ние имаме криминален случай, който прераства в етнически сблъсък и напрежение между българи и роми. Това е същинският проблем\".

 

Това заяви в \"Рулетка\" лидерът на ДСБ и съпредседател на \"Синята коалиция\" Иван Костов.

 

\"Атака\" не отразява общественото мнение. Те бяха много агресивни и смущаваха хода на съвета. Опитът да бъде лансирана \"Атака\" напред се прави от ГЕРБ нарочно\", заяви Костов по повод вчерашните протести на националистите успоредно с провеждането на консултативния съвет.

 

\"Етническата политика на тоталитарната държава беше мачкане на малцинствата, затварянето им в гета, а лидерите им или вербувани като доносници на Държавна сигурност, или по някакъв начин толерирани и оставяни безнаказани. Това продължава и сега, но елементът на подкупване на лидерите придоби огромни размери\", това каза Иван Костов във връзка с въпроса кой е покровителствал толкова време Кирил Рашков.

 

По думите му тази политика на корумпиране на лидерите трябва да бъде прекратена и даде пример с ДПС, което е корумпирано в \"гигантски размери\".

 

Вижте какво още каза Иван Костов - във видеото.