Какво накара едни от най-известните мъже в България да сложат сутиени?

Преди десетина дни във Фейсбук се появиха най-различни и изключително странни снимки на популярни мъже като Ники Кънчев, Димитър Павлов, Део, Калин Терзийски и други. Тези мъже са снимани да позират със сложени сутиени.

Моят сутиен беше розов и с дантели, доста хубав. Снимаха ме и така се появи моята снимка във Фейсбук. Това е част от кампанията \"Аз съм с теб\". Тя е в подкрепа на жените в борбата им с рака на гърдата. Аз и всички останали мъже подкрепяме жените в тяхната наистина много тежка и мъжествена борба, обясни писателят Калин Терзийски.

На въпрос на водещия дали това е начинът, Калин Терзийски отговори – \"По всякакъв начин, мисля, че и този начин е добър\".

Струва ми се, че мъжете трябва малко да си наведат навирените носове и да погледнат към жените, които страдат. Това е един акт на демитологизиране на мъжа, който е мачо. Изведнъж, когато си сложи сутиен, той става малко смешен и цялата легенда за неговото мъжкарство се разпада. Той вече може да е човекът, който й подава ръка, не е вече човека, който е надменен и мъжки водач на стадо, допълни още писателят.

Д-р Марчела Колева – химиотерапевт към болница \"Царица Йоанна\"- София, заяви в студиото на \"Здравей, България\", че много й е харесал по-ведрият поглед по този сериозен проблем. Според нея, не би трябвало жените да се обидят, а по-скоро да се почувстват подтикнати да отидат на профилактичен преглед.

Калин Терзийски заяви, че по данни на изследване, двойките, при които е открит рак на гърдата при жените, са пред разпадане. Така жените загубват подкрепа. От една страна, те изпадат във фатализъм, в едно чувство, че трябва да се отдръпнат от всички, за да не пречат. Тази кампания цели да се разбере, че този проблем се лекува много по-добре от сплотена двойка с голяма взаимопомощ. Точно, когато имат голямо изпитание или проблем, хората трябва да се сплотят, това искаме да кажем ние, допълни Калин Терзийски.
 
Подробности по темата ще намерите във видеото.