Какво накара едни от най-известните мъже в България да сложат сутиени?

Преди десетина дни във Фейсбук се появиха най-различни и изключително странни снимки на популярни мъже като Ники Кънчев, Димитър Павлов, Део, Калин Терзийски и други. Тези мъже са снимани да позират със сложени сутиени.

Моят сутиен беше розов и с дантели, доста хубав. Снимаха ме и така се появи моята снимка във Фейсбук. Това е част от кампанията \"Аз съм с теб\". Тя е в подкрепа на жените в борбата им с рака на гърдата. Аз и всички останали мъже подкрепяме жените в тяхната наистина много тежка и мъжествена борба, обясни писателят Калин Терзийски.

На въпрос на водещия дали това е начинът, Калин Терзийски отговори – \"По всякакъв начин, мисля, че и този начин е добър\".

Струва ми се, че мъжете трябва малко да си наведат навирените носове и да погледнат към жените, които страдат. Това е един акт на демитологизиране на мъжа, който е мачо. Изведнъж, когато си сложи сутиен, той става малко смешен и цялата легенда за неговото мъжкарство се разпада. Той вече може да е човекът, който й подава ръка, не е вече човека, който е надменен и мъжки водач на стадо, допълни още писателят.

Д-р Марчела Колева – химиотерапевт към болница \"Царица Йоанна\"- София, заяви в студиото на \"Здравей, България\", че много й е харесал по-ведрият поглед по този сериозен проблем. Според нея, не би трябвало жените да се обидят, а по-скоро да се почувстват подтикнати да отидат на профилактичен преглед.

Калин Терзийски заяви, че по данни на изследване, двойките, при които е открит рак на гърдата при жените, са пред разпадане. Така жените загубват подкрепа. От една страна, те изпадат във фатализъм, в едно чувство, че трябва да се отдръпнат от всички, за да не пречат. Тази кампания цели да се разбере, че този проблем се лекува много по-добре от сплотена двойка с голяма взаимопомощ. Точно, когато имат голямо изпитание или проблем, хората трябва да се сплотят, това искаме да кажем ние, допълни Калин Терзийски.
 
Подробности по темата ще намерите във видеото.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес