5 000 полицейски служители ще бъдат командировани в населени места различни от това, в което работят...

В деня на изборите всички 15 000 полицейски служители, които ще следят за сигурността по време на вота, ще бъдат командировани в населени места различни от това, в което работят. Целта е да не се допуснат злоупотреби на база лични познанства на местно ниво.

 

500 от униформените са минали специален курс за разследване за купуване на гласове. Към момента над 82-ве хиляди души са с изтекли, но неподменени лични карти. Всички те ще имат възможност до 17.30 утре да получат удостоверения от звената на Дирекция \"Документи за самоличност\", с които ще могат да упражнят правото си на глас.

 

Полицаите, които ще се грижат за сигурността на изборния процес ще охраняват секции извън населеното място, в което работят.

 

От септември досега са повдигнати обвинения срещу 13 лица за търговия с гласове и са образувани 37 досъдебни производства. Сред тях са показаните в \"Темата на Нова\" разследвания в Несебър, Петрич и Гоце Делчев.

 

Телефон 982 22 32 с код за София 02 е денонощната линия на МВР, на която ще се приемат сигнали за нарушения. Специалният електронен адрес за тази цел е izbor@mvr.bg.