Двама депутати на ГЕРБ са били в залата при преброяването...

Централната избирателна комисия е поискала обяснение от Общинската избирателна комисия в София имало ли е политици в зала \"Универсиада\" по време на приемането на бюлетините от изборите в столицата.


Днес от снимка във вестник \"Сега\" се вижда, че депутат от ГЕРБ Станислав Иванов, изнася чувал от ОИК София.

 

До този момент обяснение в ЦИК не е постъпило. Освен това, въпреки законовия 48-часов срок, още не са постъпили и всички протоколи от секционните избирателни комисии.

Още във вчерашните ни емисии показахме как двама депутати на ГЕРБ стоят в залата с преброителите, които отчитат резултатите от вота в София.


Днес от снимка във вестник \"Сега\" се вижда, че единият от тях – Станислав Иванов, изнася чувал от комисията.
ЦИК иска отговор от ОИК София за присъствието на депутати от ГЕРБ при преброяването.


За да се изясни случаят с депутатите на ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов, ЦИК е поискала писмени обяснения от ОИК София.


Законът забранява при преброяването на резултатите от изборите присъствието на външни лица.


Юристите от ЦИК ще се произнесат има ли нарушения, след като получат писмения отговор на председателката на ОИК София. Марина Белчева трябва да изясни случая най-късно да утре. 


Нова телевизия потърси коментар от ОИК. Секретарят на комисията обясни, че изявления по въпроса няма да бъдат давани. Потърсихме за отговор и депутата Станислав Иванов, но той не вдигаше мобилния си телефон.

Пред агенция \"Фокус\" Иванов казва, че е помагал на бременна жена да изнесе чувал с бюлетини от сградата на общинската избирателна комисия в София. Присъствието си в залата обясни с носенето на вода и храна на представители на ГЕРБ.


Обяснения ще получим още утре сутринта по нова от депутата Станислав Илиев, който ще гостува в \"Здравей, България\".